/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

Per conéixer els antecedents de la Societat Musical L’Artística Manisense, ens hem de remuntar a 1888. En aquell any es va crear la primera banda de música a Manises, anomenada Del Círculo. Poc després, en 1899, es produeix una escissió i naix una nova entitat: la Sociedad Instructivo Musical, coneguda com La Nova, per distingir-la de l'altra, La Vella. No obstant, en integrar-se aquesta última en el Círculo Católico La Paz prendria aquest nom.

Comença així el camí d'aquestes dues agrupacions musicals de Manises, La Paz i El Musical, estrenant obres en els seus respectius locals socials, en els concerts i processons del poble i en els apassionats certàmens de la Fira de Juliol de València. Aquestes dues bandes de música van ser dirigides pels mestres: Escobar, Rius, Borrero, Muñoz, Bonet, Campos, Redondo, Berenguer, Teixidor, Navarro, Ibáñez, García, Asensi, Morató, Villasalero…

    

A l'esquerra, La Paz en el Certamen de València de 1915, i a la dreta El Musical en el mateix certamen en l'any 1917

En arribar la Guerra Civil, les dues bandes van desaparéixer materialment, però va quedar l'esperit d'unes quantes persones, gràcies a les quals es va poder mantindre l’afició musical a Manises. Trenta anys després, en 1968, es va crear l'actual Societat Musical L'Artística Manisense. La seua fundació va respondre a la iniciativa d'aquells músics procedents de La Paz i El Musical, que van reunir alguns xavals aficionats a la música perquè reberen classes de solfeig. Dos anys després, el 1970, la Banda oferiria el seu primer concert.

Des d'aquells moments inicials, la Societat Musical L'Artística Manisense ha anat creixent i consolidant-se com un important referent cultural de Manises. A més de la Banda Simfònica, actualment L'Artística Manisense compta amb altres formacions que amplien l'oferta musical i educativa: l'Orquestra, dirigida per Joan Francesc Miquel Zanón; la Banda Juvenil, dirigida per Jesús Jareño González; i el Cor Polifònic, dirigit per Cristian Cavero García.

A més, la Societat compta amb una Escola de Música, Dansa i Teatre que ofereix classes de solfeig, solfeig per a adults, dansa i teatre.

La Societat compta amb Pablo Sánchez Torrella i José Miguel Micó Castellano com a Directors d'Honor i amb Antonio Asunción Hernández com a President d'Honor.

Més informació

Història de la Banda Simfònica

Història de la Banda Juvenil

Història de l'Orquestra

Història de l'Orquestra Juvenil

Història del Cor Polifònic