/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

La Banda Simfònica de L’Artística Manisense, dirigida per Bram Sniekers, ha sigut la vencedora del 48 Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, celebrat aquest dissabte 10 de desembre al Palau Altea de la localitat de la Marina Baixa.

El jurat li va atorgar un total de 287 punts (sobre 300), davant dels 254 del Centre Instructiu Art i Cultura de la Vall d’Uixó i dels 225,50 de l’Associaçao de Cultura e Recreio Banda Marcial do Vale de Portugal.

Amb aquesta puntuació, L’Artística Manisense va aconseguir el Primer Premi i la Menció d’Honor, com a guanyadora de l’edició de 2022. A més, en ser la tercera vegada que aconseguia un primer premi en aquest certamen, se li va atorgar també el Corbatí d’Or. El jurat, integrat per Pierre Kuijpers, Beatriz Fernández Aucejo i Eva Irene Lopszyc, va atorgar també la menció especial al Millor Director a Bram Sniekers, director de la banda de L’Artística Manisense.

La banda de L’Artística Manisense va realitzar a Altea l’estrena de l’obra de Ximo Tarín Micó, Concerto for Wind Orchestra, composició encarregada expressament per a la participació de l’agrupació al certamen. A més, L’Artística Manisense va interpretar també  Elsa’s procession to the cathedral, de Richard Wagner, com a obra de presentació, i l’obra obligada del concurs, Crecer, del compositor Santiago Quinto Serna.

Aquesta és la tercera ocasió en què la banda de L’Artística Manisense ha actuat a Altea. Els premis aconseguits en aquesta edició s’uneixen al primer premi i menció d’honor que la banda va aconseguir en 1996, baix la batuta de José Miguel Micó Castellano, i el Primer Premi de 2005, baix la direcció de Pere Vicente Alamà.